PARA-TONAS ant Švyturio arenos parketo sukūrė gerumo stebuklą

2024-06-19

Nors Gerumo PARA-TONAS jau praskriejo, tačiau pakilios emocijos ir gražūs prisiminimai, kuriuos sukūrėme drauge, vis dar sušildo širdis. Per vieną parą Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namams paaukota solidi parama ir prie to prisidėjote kiekvienas – tiek renginio organizatoriai ir partneriai, tiek ir visi dalyviai. „Švyturio arenos“ administracija taria AČIŪ!

Tikslas – edukuoti ir padėti užaugti

Renginio organizatoriai ir partneriai džiaugėsi, jog vos viešumoje pasirodžius informacijai apie organizuojamą Gerumo PARA-TONĄ ir atvirą „Švyturio arenos“ parketą, sulaukta didelio susidomėjimo. Stebino visuomenės išradingumas, mat arena buvo rezervuota šeimų, draugų, darbo kolektyvų komandų turnyrams. Šiemet sulaukta ir tokių dalyvių, kurie ant parketo šventė net savo gimtadienį, tuo pat metu sportuodami ir paaukodami lėšas kilniam tikslui. Visi jie, areną paliko su plačiomis šypsenomis ir geromis emocijomis veide.

Pasak Klaipėdos Švyturio arenos direktorės Aidos Aleksandrovienės, prie Gerumo PARA -TONO, Klaipėdos „Švyturio arena“ prisijungė jau antrą kartą ir ateityje taip pat sieks padėti plėtoti šį kilnų projektą.

„Svajojame visuomenei plačiau atverti arenos duris, edukuoti apie sporto svarbą, fizinę bei emocinę naudą skubančiam šiuolaikiniam žmogui bei šia iniciatyva sukurti gerumo stebuklą vaikams. Optimistiškai nuteikia tai, kad prie „Klaipėdos baseino“ inicijuoto renginio šiemet prisijungė dar 3 partneriai. Dalyvavome ne tik mes, tačiau taip pat ir „Akropolis“ bei „GG Arena“ komandos. Visiems kartu pavyko surinkti apie 5000 Eur. Visi pinigai atiteko Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namams. Tikimės, kad kitais metais kartu su visuomenės pagalba bus pasiekti dar geresni rezultatai“, – teigia A. Aleksandrovienė.

24/7 atviras parketas

Primename, kad sportui, o ypač krepšiniui bei Klaipėdos „Neptūno“ krepšinio komandai neabejingi klaipėdiečiai ir uostamiesčio svečiai gegužės 31-ąją – birželio 1-ąją dienomis turėjo progą žaisti krepšinį ant parketo bei išbandyti savo jėgas rungtyniaujant su profesionaliais krepšininkais ir tuo pat metu skirti lėšas Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namams.

„Džiaugiamės galėję prisidėti prie šios kilnios iniciatyvos, ir tuo pat metu, plačiau paskleisti žinią visuomenei apie profesionalų krepšinį. Tikiu, kad visi kartu, bendromis jėgomis sukūrėme ne tik įsimintinas, smagias akimirkas ant parketo, bet ir prisidėjome prie pagalboms tiems, kam šiuo metu pagalba labai reikalinga“, – teigia krepšinio klubo „Neptūnas“ direktorius Martynas Mažeika.

Didžiausi krepšinio fanai prisijungė į atvirą treniruotę su „Neptūno“ komandos kamuolio meistrais. Drąsiausi krepšinio aistruoliai metė iššūkį „Neptūno“ krepšinio komandai varžantis turnyre „3×3“. Žinoma, „Neptūnas“ laimėjo, tačiau visi dalyviai galėjo pajausti sportinį azartą bei buvo apdovanoti atminimo prizais.

Nuotraukų autorius: Vytautas Ptakauskas